Voor cliënten

neurofeedback

Neurofeedback stimuleert het brein zichzelf te reorganiseren waardoor het krachtiger en efficiënter functioneert.

NeurOptimal ® Neurofeedbacktraining stimuleert het brein zichzelf te reorganiseren. Het trainen zorgt letterlijk voor een grotere capaciteit van je brein waardoor het krachtiger en efficiënter funtioneert. Deze technologie is 100% veilig, medicijnvrij en helpt optimaal gebruik te maken van de natuurlijke bron van de hersenen. Men ervaart meer veerkracht en stabiliteit zowel mentaal als fysiek. Deze methode is buitengewoon effectief en wordt wereldwijd veelvuldig toegepast bij:

 • Angst en stress
 • Slaapproblemen
 • Prikkelgevoeligheid
 • Trauma
 • Geheugen- en concentratieproblemen

 

Frequentie healing

Alle cellen in ons lichaam hebben een eigen energiefrequentie

Bij onbalans in het lichaam is de trillingsfrequentie verstoord. Deze verstoringen kunnen met behulp van frequentie apparatuur worden hersteld. Lichaamscellen reageren op deze informatie en verbeteren de communicatie die de cellen onderling hebben met elkaar. Op deze wijze wordt het zelfherstellend vermogen geactiveerd, worden gifstoffen afgevoerd en wordt het immuunsysteem versterkt.

Schumann resonantie

Alles is energie!

Biodynamisch energiesysteem

Energie is de basis van al het leven. Iedere vorm van energie trekt soortgelijke energie aan. Dit is het principe van resonantie. Wanneer we de informatie die we tot ons nemen in transformatie veranderen, krijgt het lichaam meer connectie met zijn innerlijke wereld.

ForBrains werkt sinds kort met een biodynamisch energiesysteem dat natuurlijke harmonie brengt in het lichaam zonder gebruik te maken van elektrische stimulatie. Het systeem maakt ritmische bewegingen op een frequentie van 7,83 Hz. Deze driedimensionale trillingsimpulsen hebben een holistische werking op fysiek, mentaal en energetisch niveau. Het lichaam wordt voorzichtig en ritmisch geordend dankzij het speciale rechtsdraaiende (zoals de bloedcirculatie) trillingspatroon. Lichaam en geest worden in slechts enkele minuten moeiteloos in een natuurlijke harmonie gebracht zowel door passieve ontspanningshoudingen als door actief (spanning) aangenomen houdingen. Deze apparatuur wordt ingezet bij (acute) fysieke en/of mentale pijn(klachten), preventief, (sport)blessures, herstel en traumaverwerking en biedt:

 • Pijnverlichting in (pijnlijke) blessures, blokkades en kwetsuren
 • Verbetering in het slaappatroon
 • Afname van verklevingen in het bindweefsel
 • Afname van verhoogde spierspanning en stress
 • Verbetering algehele beweeglijkheid en spiercoördinatie
 • Activering van de bloedsomloop en de algehele stofwisseling
 • Het verhogen van de weerstand en ontspannen van de zenuwen
 • Verbeteren van de concentratie
 • Verhogen van energiewaardes

 

TBT en EFT

De nieuwe sleutel voor het oplossen van trauma!

Hoe jonger je geconfronteerd wordt met traumatische gebeurtenissen, hoe groter de impact ervan is. Het verdringen van deze ervaringen komt vaak voor. Een jeugdtrauma wat niet volledig is verwerkt kan jaren later voor veel ongemak zorgen. Daarbij kan een trauma zich emotioneel, fysiek en/of mentaal vast zetten in het lichaam.

Met behulp van een nieuwe methode – Trauma Buster Techniek (TBT)- wordt de inhoud van een traumatische herinnering ontkoppeld waardoor er in de hersenen interferentie ontstaat met de opgeslagen oorspronkelijke belevenis. Tegelijkertijd maakt het herhaalde contact met de traumatische herinnering zijn neurologische codering los. Trauma Buster Technique (TBT) heelt trauma op een hele zachte, efficiënte en uiterst zorgvuldige manier.

Na de toepassing van TBT kan er soms nog een emotionele lading overblijven. Als dit het geval is, gaat het meestal om gevoelens die geen direct verband houden met de ontkoppelde gebeurtenis, maar zijn ontstaan door gevoelens als spijt, zelfverwijt of schuldgevoelens over het gebeurde. Dergelijke emoties kunnen hardnekkig zijn en verhinderen dat de gebeurtenis als compleet afgesloten wordt ervaren. Met Emotional Freedom Techniques (EFT) kunnen we uiteindelijk de feitelijke ervaring van iets dat in het verleden is gebeurd niet veranderen, we kunnen wel veranderen hoe de ervaring in onze hersenen is gestructureerd en dus hoe de herinnering wanneer ze wordt opgeroepen, wordt ervaren. 

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kun je contact met ons opnemen: info@forbrains.nl